Prima Contact Harta
Abonare RSSAbonare RSS
Actualizat: 24.10.2014
Caută
Guvernul Republicii Moldova
RO EN RU
Iurie Leancă: „Universitatea Tehnică din Moldova este un exemplu al coeziunii dintre procesele de studii, cercetare şi dezvoltare a spiritului de creativitate”
24.10.2014 17:51
Această înaltă apreciere a fost dată de Prim-ministrul Iurie Leancă, în cadrul festivităţii prilejuite de cea de-a 50-a aniversare de la fondarea Universităţii Tehnice din Moldova. „În aceste cinci decenii, Universitatea Tehnică s-a afirmat ca o instituţie de referinţă, care a dezvoltat şi a consolidat potenţialul intelectual tehnic şi cultura tehnică naţională", a declarat Prim-ministrul.
Una dintre cele mai vechi școli de vinificație din Europa, care se află în Republica Moldova, va fi modernizată
24.10.2014 15:23
Colegiul Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din Chişinău va fi modernizat. Astăzi, a fost lansat conceptul de modernizare a viitorului Centru de Excelență în cadrul instituției. La eveniment a fost prezent și Prim-ministrul Iurie Leancă. „Sunt mândru să constat că una dintre cele mai vechi școli de vinificație din Europa se află în Republica Moldova”, a precizat șeful Guvernului.
Iurie Leancă: Drumurile de calitate înseamnă şi siguranţă în trafic, pentru că fiecare este aşteptat de cineva acasă
24.10.2014 14:05
Prim-ministrul Iurie Leancă a felicitat drumarii şi automobiliştii cu prilejul sărbătorii lor profesionale şi a înmânat diplome guvernamentale celor care au obţinut rezultate remarcabile în domeniu. Şeful Cabinetului de miniştri a menţionat, în cadrul unei întâlniri cu aceștia, că reabilitarea calitativă a drumurilor din Moldova este o prioritate a Guvernului.
Guvernul îşi va respecta angajamentele față de producătorii de prune și mere timpurii
23.10.2014 13:55
Prim-ministrul Iurie Leancă a convocat conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, la care s-a stabilit că mâine va avea loc ședința Comisiei centrale care va aproba dosarele depuse de agricultori pentru plata compensațiilor. Fermierii vor primi banii după principiul „Primul venit, primul servit". Începând cu ziua de luni, 27 octombrie, Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură va emite dispozițiile de plată, după care Ministerul Finanțelor va începe imediat achitarea lor.
Iurie Leancă: „Sănătatea este o prioritate pentru Guvern și vă asigur că aşa va fi şi de acum încolo”
23.10.2014 12:08
Forumul cu genericul „Sănătatea şi dezvoltarea socio-economică în Republica Moldova: de la politici la acţiuni comune" a adunat la Chișinău peste 400 de participanţi. Prim-ministrul Iurie Leancă a menţionat că evenimentul are un rol important în elaborarea politicilor statului în domeniu. „Prin tot ce a făcut Guvernul în ultimii ani, am demonstrat că sănătatea este o prioritate pentru noi. Vă asigur că aşa va fi şi de acum încolo!", a subliniat șeful Cabinetului de miniștri.
Ultimele evenimente
25.09.2014 - 25.10.2014 Select date range
Galerie video
Biblioteca on-line
   
 
Prima Harta Contact Sus