Comunicate de presă

22/03/2017 | Comunicate de presă

În debutul ședinței de astăzi, Prim-ministrul Pavel Filip a menţionat importanţa comunicării eficiente privind beneficiile reformei sistemului de pensii, implementată în Republica Moldova începând cu 1 ianuarie 2017.

22/03/2017 | Comunicate de presă

Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, extinderea termenului de vămuire a mașinilor cu numerele străine în condiții speciale. Astfel, la propunerea Premierului Pavel Filip, mijloacele de transport, care au fost introduse pe teritoriul Republicii Moldova pâna la data de 1 noiembrie 2016, vor putea fi înregistrate în țara noastră până la data de 1 iulie 2017 cu achitarea a 30 % din accize.

22/03/2017 | Comunicate de presă
Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, Strategia naţională de ordine și securitate publică pentru anii 2017 – 2020 orientată spre creşterea protecţiei persoanei, a siguranţei societăţii şi a statului.
22/03/2017 | Comunicate de presă

Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de astăzi, edificarea în orașul Cahul a monumentului în memoria victimelor Holocaustului. Monumentul urmează a fi instalat pe locul fostului ghetou care a existat în orașul Cahul în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, cheltuielile în acest scop vor fi acoperite din donații și sponsorizări.

 

22/03/2017 | Comunicate de presă
În scopul protecţiei sănătăţii animale şi a sănătăţii publice din Republica Moldova, Executivul a aprobat astăzi proiectul Legii cu privire la medicamentele de uz veterinar. Documentul vine să asigure piaţa autohtonă cu medicamente veterinare eficiente şi calitative prin reglementarea activităţii de întreprinzător în ceea ce privește înregistrarea, fabricarea, importul, depozitarea, distribuţia şi eliberarea produselor medicinale veterinare pe piaţa Republicii Moldova.
22/03/2017 | Comunicate de presă
Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, un proiect de lege care vine să optimizeze procedurile de înregistrare şi înstrăinare a bunurilor imobile. Astfel, părţile contractuale nu vor fi obligate să prezinte notarului extrasele din registrele de stat.
22/03/2017 | Comunicate de presă
La şedinţa de astăzi, Executivul a aprobat Conceptul tehnic al Sistemului informațional judiciar, care are drept scop automatizarea și facilitarea procedurilor manuale de lucru din cadrul instanțelor de judecată.
22/03/2017 | Comunicate de presă

Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, Regulamentul privind eliberarea și utilizarea autorizațiilor de transporturi rutiere. Documentul prevede ca autorizațiile pentru transportul de mărfuri și de persoane vor fi solicitate și eliberate electronic prin intermediul sistemului informațional „e-Autorizație transport”.

22/03/2017 | Comunicate de presă

Prim-ministrul Pavel Filip va întreprinde joi, 23 martie a.c., o vizită de lucru în România. Întrevederea Premierului Pavel Filip cu omologul său român, Sorin Grindeanu, va avea loc la Piatra Neamţ. După întrevederea tete-a-tete a Premierilor, discuţiile vor fi continuate în şedinţa în plen a celor două delegații oficiale din care vor face parte mai mulţi miniştri. 

 

Agenda vizitei include:

22/03/2017 | Comunicate de presă
În cadrul ședinței Comisiei guvernamentale pentru egalitate între femei și bărbați a fost examinat subiectul bugetării sensibile la dimensiunea de gen (BSG), ca element principal în asigurarea egalității între femei și bărbați în Republica Moldova.

Pagini