Comunicate de presă

27/04/2017 | Comunicate de presă

În urma apelului public lansat de Premierul Pavel Filip, astăzi, la ora 5 dimineaţa, în Capitală, şi-au început activitatea echipele organizate pentru lichidarea consecinţelor ninsorilor abundente din 20 - 21 aprilie.

27/04/2017 | Comunicate de presă

Premierul Pavel Filip îndeamnă cetățenii să respecte tricolorul, să creadă și să muncească pentru viitorul european al țării. Apelul a fost făcut astăzi în cadrul ceremoniei organizate cu prilejul Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova.

26/04/2017 | Comunicate de presă

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Turciei la Chișinău, Hulusi Kiliç. Oficialii s-au referit la posibilitățile de aprofundare a cooperării bilaterale, inclusiv în contextul vizitei ce urmează să fie efectuată de Premierul Turciei, Binali Yildirim, în țara noastră.

26/04/2017 | Comunicate de presă

Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre prin care ziua de luni, 8 mai a. c. este considerată zi de odihnă. Această zi va fi recuperată pe 20 mai. Decizia are ca scop utilizarea optimă de către salariaţi a zilelor de repaos şi de sărbătoare nelucrătoare. 

26/04/2017 | Comunicate de presă
În cadrul ședinței de astăzi, Cabinetul de miniștri a decis constituirea Agenției Servicii Publice. Astfel, se aplică principiul ghișeului unic la prestarea serviciilor publice și se asigură digitalizarea acestora, inclusiv eficientizarea proceselor operaționale și reducerea costurilor suportate de către cetățeni.
26/04/2017 | Comunicate de presă

În debutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, Prim-ministrul s-a referit la fenomenul transportului ilicit de pasageri, în special în ceea ce privește serviciile de taxi.

26/04/2017 | Comunicate de presă

Prim-ministrul Pavel Filip a făcut astăzi un apel public privind mobilizarea tuturor forţelor în vederea înlăturării urmărilor intemperiei în municipiul Chișinău. Premierul a specificat că situaţia excepţională nu a fost depăşită total, iar în capitală nu există suficiente resurse și forțe pentru curăţarea oraşului.

26/04/2017 | Comunicate de presă

Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real al economiei naționale va constitui 2380 de lei lunar, în creștere cu 13,3% față de nivelul actual, începând cu 1 mai curent. O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința de astăzi a Executivului.

26/04/2017 | Comunicate de presă

Din 1 aprilie 2017 Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a fost reorganizat prin absorbţia celor 35 de inspectorate fiscale de stat şi activează ca o singură persoană juridică responsabilă de administrarea fiscală a țării.

26/04/2017 | Comunicate de presă

Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi Regulamentul-cadru privind acordarea suportului ţării-gazdă în situaţii excepţionale. Astfel, drept punct naţional de contact pentru organizarea suportului ţării-gazdă este desemnat Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

 

Pagini