Titlu

Programul de cooperare dintre UNICEF și Republica Moldova, discutat la Guvern

2017-04-14 15:42

Vicepremierul Gheorghe Brega a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții UNICEF în Republica Moldova, Nune Mangasaryan și Margarita Tileva. Părțile au discutat despre proiectul Programului de Țară 2018-2022, care include Programul de Cooperare a Guvernului Republicii Moldova cu UNICEF.

 

În context, Nune Mangasaryan a menționat că documentul elaborat de comun acord cu Executivul corespunde noului Cadru de Asistență ONU, iar intervențiile strategice propuse vor contribui la progrese în două domenii prioritare: creșterea economică și incluziunea socială, precum şi drepturile omului și egalitatea de gen.

 

La rândul său, Gheorghe Brega a mulțumit pentru susținerea acordată de organizație în scopul asigurării protecției drepturilor copiilor și politicilor în domeniul educației parentale în Republica Moldova.

 

Totodată, viceprim-ministrul s-a arătat încrezător că analiza comprehensivă a situației copiilor, realizată de UNICEF în parteneriat cu ministerele de resort, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului și societatea civilă, va fi un reper pentru Programul de Cooperare 2018-2022.