Infogov Magazine

Infogov Magazine

2014-12-31 16:10 | Views: 7,175
„Din acest bulversat 2014, ieşim învingători”, declară Prim-ministrul în exercițiu, Iurie Leancă, într-un interviu publicat astăzi în Revista Guvernului „Infogov”. Șeful Executivului se referă și la cele mai semnificative victorii ale anului. „Am asigurat stabilitatea în ţară, ceea ce este extrem de important pe fundalul crizei din regiune, dar şi al alegerilor parlamentare. Apoi, este vorba de paşii fermi făcuţi de Republica Moldova pe calea integrării europene. Şi aceste victorii sunt cu atât mai preţioase, cu cât schimbă în bine viaţa oamenilor”, adaugă Iurie Leancă. Citește mai departe...
2014-11-07 12:06 | Views: 3,938

În ediția curentă a revistei Guvernului „Infogov" apare o galerie foto cu Premierul Iurie Leancă și cu miniștrii care vin cu mesaje de încurajare pentru fermieri.

„Trecem printr-o perioadă dificilă, dar sunt convins că, dând dovadă de solidaritate și unitate, vom depăși problemele. Vom reveni pe piața din Est și o vom cuceri și pe cea din Vest. Deschiderea fără precedent, începând cu 1 septembrie, a pieței Uniunii Europene pentru mărfurile moldovenești ne oferă șansa de a ne impune ca un producător serios și credibil pentru consumatorul comunitar - trebuie doar să fim perseverenți și să nu renunțăm. De facto, nimeni nu se îndoiește de gustul și calitatea fructelor și legumelor noastre - și cred că acest lucru va prevala asupra intereselor politice", spune Iurie Leancă în mesajul său.

Citește mai departe...
2014-08-01 17:17 | Views: 3,388

Comisarul european Günther Oettinger şi Prim-ministrul României, Victor Ponta, vor veni în Republica Moldova pe 27 august, pentru inaugurarea Gazoductului Iași-Ungheni. Invitația a fost lansată de către Premierul Iurie Leancă, în semn de recunoştinţă faţă de UE şi România, pentru sprijinul oferit Republicii Moldova în realizarea acestui proiect. Despre aceasta informează noua ediţie a revistei Guvernului „INFOGOV".

Citește mai departe...
2014-07-07 10:53 | Views: 3,125

Iurie Leancă va pleca la Berlin pe data de 9 iulie, invitat în vizită oficială de Cancelarul german Angela Merkel. Anunțul este făcut în numărul opt al revistei „Infogov". Cei doi oficiali vor discuta mai multe subiecte de pe agenda bilaterală și, în mod special, despre perspectiva europeană a țării noastre. După întrevedere, oficialii vor face declarații de presă. Ulterior, Iurie Leancă va participa la un dineu cu Angela Merkel.

Citește mai departe...
2014-06-07 10:49 | Views: 3,056

Premierul Iurie Leancă se va afla în vizită la Paris, în perioada 16-17 iunie, la invitația Președintelui francez François Hollande. Anunțul este făcut în numărul 7 al revistei Guvernului „Infogov". La întrevederea bilaterală, cei doi oficiali vor discuta despre perspectiva europeană a țării noastre, despre situația din regiune în contextul crizei ucrainene și despre cooperarea bilaterală. Un accent puternic va fi pus pe atragerea investițiilor străine în economia moldovenească.

Citește mai departe...
2014-05-02 10:40 | Views: 3,137

Cetățenii Republicii Moldova, care se află în străinătate, vor putea să-i adreseze întrebări premierului Iurie Leancă, în cadrul unui forum online. Evenimentul este preconizat pentru a doua jumătate a lunii mai. Despre aceasta se anunță în numărul șase al Revistei Guvernului, care apare în fiecare lună, în format electronic.

Citește mai departe...
2014-04-05 12:42 | Views: 3,050

Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, și Președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, au anunțat că vor efectua o vizită în Republica Moldova, la invitația Prim-ministrului Iurie Leancă. Despre aceasta se anunță în numărul 5 al revistei Guvernului „Infogov".

Citește mai departe...
2014-03-01 11:46 | Views: 2,948

Actuala ediție conține informații de ultimă oră privind agenda europeană a Republicii Moldova. Astfel, în contextul deciziei Parlamentului European din 27 februarie privind scoaterea vizelor pentru cetățenii moldoveni, este difuzat un editorial cu titlul „Mai bogați cu 500 de milioane". Totodată, a fost realizat un interviu cu estoniana Mari-Liis Mäevere, manager de program la Şcoala Diplomatică din Tallinn, care spune ce a câştigat ţara sa de pe urma integrării europene.

Citește mai departe...
2014-02-05 11:32 | Views: 3,143

Șeful Guvernului de la Varșovia vine la Chișinău, în cadrul unui turneu european, și se va întâlni pe 6 februarie cu Premierul Iurie Leancă. Anunțul este făcut în numărul 3 al revistei Guvernului, difuzată în format electronic.
Oficialii vor discuta despre agenda europeană a Republicii Moldova și evoluțiile din regiune. Întrevedrea de joi va preceda vizita de lucru a lui Donald Tusk ce va avea loc pe 28 martie 2014.

Citește mai departe...
2013-12-30 10:31 | Views: 3,162

În ediția curentă sunt publicate materiale despre Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, unde țara noastră a parafat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, făcut imediat public de către Guvern, dar și despre efectele acestui acord pentru regiunea transnistreană.

Citește mai departe...
2013-11-28 10:21 | Views: 2,942

Primul număr a fost lansat pe 28 noiembrie 2013, în ajunul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius.
Revista Guvernului apare o dată pe lună, în format electronic, și oferă informații ample despre activitatea Cabinetului de miniștri. Publicația este în limba română și e distribuită instituțiilor media, primăriilor, organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor publice, universităților, agenților economici, misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova.

Citește mai departe...