Competiție excepțională în domeniul tehnologiei și roboticii, dedicat copiilor și adolescenților, desfășurată la Chușinău

15-05-2022 18:49
649

Viceprim-ministrul pantru digitalizare a participat la ceremonia de premiere a câștigătorilor concursului FIRST LEGO League Moldova. Iurie Țurcanu a înmânat Premiul special pentru „Excelență în inginerie” echipei ENIGMA de la Liceul Teoretic ,,Mihail Stratulat" Boscana, Criuleni care a demonstrat proiectul lor inedit în cadrul concursului și a convins juriul că sunt originali, inventivi și adevărați ingineri.

Oficialul a adresat felicitări tuturor finaliștilor pentru performanțe și aptitudini deosebite, de care au dat dovadă în concurs, dar și organizatorilor, Centrul Național de Inovații Digitale în Educație Clasa ViitoruluiUSAID Moldova și Guvernului Suediei, în cadrul Programului „ROBOCLUB”. 
„În copilăria mea am fost și eu la fel de pasionat de tehnologie și mai păstrez această pasiune. Ceea ce se organizează astăzi în Clasa Viitorului este ceva la ce atunci eu puteam doar să visez. Lucrurile au evoluat atât de rapid încât aceasta a devenit o realitate, iar tinerii de azi sunt niște creatori talentați și inteligenți care merg cu un pas înaintea tehnologiei și ne arată direcția de dezvoltare – una care să ajute omenirea să prospere și să ajungă la un nivel superior de evoluție și dezvoltare”, a menționat Iurie Țurcanu.

FIRST LEGO League este o comunitate globala de robotica ce are misiunea de a pregati tinerii pentru un viitor STEM S(cience), T(echnology), E(ngineering) și M(ath), la care participă anual peste 680 mii de elevi din 110 țări. Evenimentul FIRST LEGO League este un concurs de știință și tehnologie și cea mai importantă competiție în domeniul tehnologiei și roboticii, dedicat copiilor și adolescenților de 9-16 ani. În Republica Moldova competiția se află la cea de a Vll-a editie. În semifinalele FIRST LEGO League Moldova au participat 32 de echipe, 212 elevi, 47 de antrenori care și-au prezentat proiectele la tema Cargo Connect. Participanții au creat zeci de roboți și au propus soluții inedite și tehnologii inovatoare pentru îmbunătățirea modului de transport și logistică a bunurilor.

Oaspeți de rang înalt, precum Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Moldova, E.S. Kent Logsdon, au fost oaspeții de onoare ai evenimentului final, ceremonia de decernare a premiilor, care a avut loc la 14 mai 2022, la Chișinău.

Agenda publică

Iunie 2022

L M M J V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30