Cooperare moldo-niponă în domeniul securității cibernetice cu JICA

02-06-2022 10:53
380

La 1 iunie curent, Viceprim-ministrul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu și directorul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC), Gheorghe PANTAZ au avut o întrevedere la Chișinău cu directorul oficiului Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA) în Ucraina, Satoshi Sugimoto, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău cu scopul de a discuta despre oportunitățile de finanțare a proiectelor de dezvoltare în anul viitor.

 

Discuțiile s-au axat pe intensificarea cooperării moldo-japoneze în domeniul  securității cibernetice. Oficialul nipon și-a exprimat disponibilitatea de a oferi suport pentru consolidarea rezilienței cibernetice a Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) și fortificarea sistemelor informaționale guvernamentale.

 

Principalele subiecte abordate de părți au vizat: suportul necesar pentru consolidarea capacităților STISC și oportunitățile de cooperare în cadrul unor programe de instruire în anul 2023.

 

Iurie ȚURCANU a mulțumit pentru ajutorul oferit constant țării noastre și a subliniat că autoritățile din Republica Moldova  își doresc să continue proiectele de dezvoltare cu suportul Guvernului Japoniei, în vederea consolidării rezilienței la atacurile cibernetice. Cooperarea va avea loc sub formă de schimb de experiențe, cunoștințe și bune practici, instruirea și dezvoltarea competențelor profesionale ale specialiștilor, precum și crearea parteneriatelor de succes.

 

Reprezentanții JICA au salutat intenția autorităților moldovenești de a continua cooperarea în cadrul proiectelor de dezvoltare și și-au exprimat disponibilitatea de extindere a domeniilor de interes.  

Agenda publică

Iulie 2022

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31