Eveniment dedicat aniversării a 30 de ani de la crearea Forțelor Mixte de Menținere a Păcii

29-07-2022 15:30
251

La Batalionul 3 infanterie independent al Forțelor de Menţinere a Păcii (FMP) din Coșnița, raionul Dubăsari a fost organizată o ceremonie consacrată marcării a 30 de ani de la introducerea operațiunii de menținere a păcii în perimetrul Zonei de Securitate a Republicii Moldova.

 

La eveniment au participat Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian, reprezentanții delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control și ai Biroului politici de reintegrare, efectivul contingentului militar al Forțelor de Menținere a Păcii din partea Republicii Moldova.

 

Cu un mesaj de apreciere pentru eforturile depuse la menținerea păcii și securității, precum și pentru dedicația manifestată față de Republica Moldova, suveranitatea și unitatea teritorială a țării, a venit Vicepremierul pentru reintegrare.

 

În alocuțiunea conducătorului delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control Ion Solonenco, s-a accentuat că pacea, ordinea publică, libera circulație și bunăstarea cetățenilor sunt obiective constant promovate de către pacificatorii din partea Republicii Moldova în conlucrare cu organele de drept și autoritățile publice locale, iar reîntregirea țării și eliminarea obstacolelor existente între cele două maluri ale Nistrului rămân deziderate strategice constante.

 

În cadrul ceremoniei festive, unii pacificatori au fost decorați cu distincții și diplome de onoare pentru îndeplinirea ireproșabilă a serviciului și pentru rezultate performante în activitatea profesională.

 

Reamintim, că Forțele Mixte de Menținere a Păcii au fost instituite conform înțelegerilor convenite prin Acordul cu privire la principiile de reglementare pașnică a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, semnat la 21 iulie 1992, fiind desemnate responsabile de monitorizarea situației și de menținerea stabilității în Zona de Securitate.

 

Agenda publică

August 2022

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31