Guvernul susține digitalizarea antreprenoriatului, la nivel local

19-07-2022 22:59
262

Noul Program guvernamental de transformare digitală a IMM-rilor, implementat în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului (FTA), finanțat de USAID Moldova și Ambasada Suediei la Chișinău a fost prezentat agenților economici din nordul țării, în cadrul unei reuniuni care a fost organizată la Bălți, la 19 iulie 2022. Prin intermediul acestui program, antreprenorii pot beneficia de un suport din partea statului de la 250 de mii de lei până la 500 de mii de lei pentru digitalizarea afacerii.

 

Prezent la eveniment, viceprim-ministrul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu a menționat importanța susținerii constante a sectorului privat în procesul de transformare digitală. „Guvernul vine cu programe foarte clare de finanțare, prin care urmărește ca întreprinderile mici și mijlocii să-și creeze instrumente digitale, care să aducă valoare adăugată, să eficientizeze afacerea, dar și să poată genera produse și servicii ce pot fi exportate”, a specificat oficialul.

 

Iurie Țurcanu a îndemnat antreprenorii să se implice activ în procesele de modernizare prin tehnologie și digitalizare, afirmând că aceasta este calea succesului în condițiile actuale. În cadrul evenimentului, care a fost organizat de Asociația ACETI și ODIMM, Asociația Femeilor în Afaceri, Camera de Comerț și Industrie din Bălți, Parcul industrial Răut, dar și Incubatorului de afaceri Sîngerei, au fost puse în discuție problemele cu care se confruntă mediul de afaceri, dar și soluțiile ce le oferă progresul tehnologic și transformarea digitală în rezolvarea acestora.

 

La Bălți, viceprim-ministrul pentru digitalizare a avut mai multe întrevederi cu specialiștii din domeniu, care au reconfirmat deschiderea pentru o colaborare eficientă, în vederea atingerii unor obiective comune și reciproc avantajoase pentru sectorul guvernamental și cel privat.

 

Agenda publică

August 2022

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31