Natalia Gavrilița a inspectat lucrările de renovare a drumului de ocolire Ohrincea - Hîrtopul Mare - Peresecina: „Modernizarea infrastructurii - prioritate a Guvernului”

02-08-2022 17:33
891

La finalul vizitei în raionul Criuleni, prim-ministra Natalia Gavrilița a mers spre drumul de ocolire  Ohrincea - Hîrtopul Mare - Peresecina, renovat recent în cadrul Proiectului de îmbunătățire a drumurilor naționale din Republica Moldova, finanțat de Banca Mondială.

 

Lucrările de reabilitare a porțiunii de drum, cu o lungime totală de 18,5 km, au fost efectuate de către o companie din Republica Moldova, valoarea contractului constituind cca 99,8 milioane lei. 

 

În cadrul proiectului de reabilitare, au fost efectuate lucrări de reparație a sistemului de scurgere a apelor pluviale, așternerea unei noi îmbrăcăminți asfaltice și îmbunătățirea siguranței rutiere. De asemenea, au fost amenajate intrările în curțile private ale gospodăriilor traversate de drum și a fost sporit accesul echipajelor de urgență. 

 

Prim-ministra Natalia Gavrilița a menționat că executarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii trebuie realizată în termeni optimi, astfel încât să fie valorificate într-o măsură deplină resursele oferite de partenerii de dezvoltare. În acest sens, șefa Cabinetului de miniștri a dispus planificarea cât mai urgentă a ședinței Comisiei Fondului Rutier, în cadrul căreia vor fi identificate soluțiile necesare pentru a grăbi procesul de modernizare a drumurilor în regiuni. „Modernizarea infrastructurii rutiere trebuie să rămână una dintre prioritățile Guvernului. Poporul Republicii Moldova așteaptă drumuri bune, astăzi, acum, nu peste 10 ani. Trebuie să ne asigurăm că toate proiectele de infrastructură, realizate cu suportul partenerilor externi, sunt în desfășurare și vor fi finalizate în termenul stabilit”, a precizat Natalia Gavrilița.

 

Coridorul 11  face legătura dintre mai multe localități, traversând satele Peresecina, Micleşti, Işnovăţ și Hîrtopul Mare. 

Agenda publică

August 2022

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31