Prim-ministrul Maia Sandu a avut o întrevedere cu Președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli

24-07-2019 15:18
13,440

Ultimele evoluții în dialogul Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și prioritățile politicii interne și externe a țării noastre au reprezentat principalele subiecte abordate la întrevederea comună a Prim-ministrului Maia Sandu și a Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu Președintele Parlamentului European, David-Maria Sassoli.

 

În cadrul discuției, Premierul Maia Sandu a subliniat prioritățile actualului Guvern: promovarea oamenilor onești în funcțiile-cheie din sistemul executiv, lupta împotriva corupției, reformarea sistemului de drept, dar și investigarea fraudei bancare, asigurarea independenței justiției și mass-mediei, care să garanteze consolidarea Republicii Moldova drept un stat democratic și un partener de încredere. Maia Sandu a menționat că aceste obiectivele vor reconstrui încrederea cetățenilor în Republica Moldova și vor stimula cooperarea dintre Moldova și UE. De asemenea, Prim-ministrul a accentuat necesitatea revenirii la sistemul electoral proporțional și organizarea unor alegeri locale libere și corecte în toamnă. „Schimbările pe care le-am inițiat trebuie să asigure crearea unor instituții democratice în Republica Moldova, așa încât acest proces să fie ireversibil, precum și ridicarea nivelului de trai al tuturor cetățenilor noștri și asigurarea condițiilor necesare pentru ca cetățenii din diasporă să-și dorească să vină acasă.”

 

Totodată, Prim-ministrul l-a felicitat pe David-Maria Sassoli cu ocazia învestirii în funcția de președinte al Parlamentului European. În context, Maia Sandu a reiterat importanța cooperării strânse cu Parlamentul European și Comisia Europeană pentru implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova și asigurarea unui proces ireversibil de democratizare a țării noastre.

 

La rândul său, președintele Parlamentului European a confirmat sprijinul UE pentru ca Republica Moldova să implementeze cu succes agenda europeană asumată. „Trebuie să demonstrați că aveți un sistem politic pluralist și acesta va fi primul act al credibilității dumneavoastră.”, a adăugat Președintele Sassoli.

 

La finalul întrunirii, Premierul a lansat o invitație la Chișinău către președintele Parlamentului European, pe care David-Maria Sassoli a acceptat-o, spunând că va vizita Republica Moldova în curând.

 

Agenda publică

August 2022

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31