Ședință on-line cu BEI dedicată finanțării proiectelor de infrastructură

14-04-2020 11:58
633

Prim-ministrul Chicu a discutat posibilitățile de finanțare a proiectelor de infrastructură cu managementul Băncii Europene de Investiții. Ședința s-a desfășurat on-line.

La ședință au participat E.S. Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, și Antonio Castillo, șeful Reprezentanței BEI în RM.

Ion Chicu a vorbit despre programul Guvernului de a investi în infrastructură în 2020, în special în infrastructura rutieră. Criza epidemiologică și impactul acesteia asupra economiei naționale determină investițiile în infrastructură drept un element important de resuscitare a economiei naționale și de creștere a oportunităților investiționale ulterioare în RM.

E.S. Peter Michalko a salutat intențiile de a investi în dezvoltarea infrastructurii rutiere naționale și a menționat că finanțarea oferită de BEI și alte instituții financiare europene sunt o soluție foarte bună în acest sens.

Antonio Castillo a comunicat despre intenția BEI de a susține investițiile Guvernului RM în infrastructură și despre oportunitățile de a atrage co-finanțare pentru proiecte din partea BERD.

Anatol Usatîi, secretarul de stat al MEI, a prezentat detalii despre segmentele de drumuri prioritizate de Executiv, a informat despre etapa de pregătire a documentației de proiectare, a studiilor de fezabilitate și de impact asupra mediului. Au fost discutate detalii despre procesul de aplicare pentru finanțarea BEI a proiectelor de infrastructură, apreciate următoarele etape și termenii de realizare.

Reprezentatul BEI a informat despre etapa de pregătire a locomotivelor pentru CFM contractate în cadrul unui proiect finanțat de BEI și BERD, dar și despre contractarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii feroviare pe segmentul Bender - Giurgiulești.

 

Agenda publică

August 2022

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31